Tuesday, 6 August 2013

Amerika üsulu alma piroqu - zerifler

Amerika üsulu alma piroqu

Ləvazimatlar:
Kərə yağı 1 st.
Şəkər tozu 1,5 st.
Yumurta 2 ədəd
Şərab (çaxır) 1 ç..q.
Soda 0,7 ç. q.
Vanilin 1 ç.q.
Un 2,2 st.
Pudra şəkəri və darçın 0,4 st.
Kişmiş 0,5 st.
Qəhvə rəngli şəkər 0,5 st.
Qərənfil 0,2 ç.q.
Darçın 0,5 ç.q.
İri yulaf (Qerkules) 1,5 st.
Duz 0,2 ç.q.
Alma 5 ədəd.
Limon suyu 1 x.q.

Hazırlanması (snikersdudls):
Yağ ilə toz şəkəri krem şəkli alınana gədər çırpın. Üzərinə yumurtaları əlavə edin. Sonra şərabı, sodanı, vanili və unu əlavə edin.
Alınmış xəmiri yağlanmış soba qabına tökərək üzərinə pudra şəkəri ilə darçını tökün.

Ust qat üçün:
Kişmişi isti su dolu qabın icine qoyun (5 deq.)
Toz şəkərlə yağı mikserlə çırpın. Üzərinə yumurta və vanilini əlavə edin. Sonra un, soda, darçin, qərənfil və duzu əlavə edin. Yulafi da əlavə edərək qarışdırın. Üzümün suyunu da süzərək əlavə edin və kənara qoyun.

Almalı iç:
Almalarin qabığını soyaraq nazik dilimler şəklində doğrayın. Üzərinə limon suyunu tökərərk qarısdırın ki, suyu canına cəksin (almanın rəngi qaralmasın diyə). Almaları soba gabına tökün 4-5 dəg.yüksək dərəcədə sidin ki suyu çəkilsin. Sonra üzərinə ¼ st.darçın tküb qarışdırın. Çıxan suyu süzərək (snikersdudls) xəmirin üzərinə tökün.
Öncədən 175 dərəcə isidilmiş sobada 30-35 dəq. bişirin.

NUŞ OLSUN!



Ətraflı ardında
http://Zerifler.com saytında oxu


//http://zerifler.com

No comments:

Post a Comment